واریز سود سهامداران "زکوثر" قبل از موعد - شرکت سرمایه گذاری کشاورزی کوثر

    آخرین اخبار

    8 آبان 1402
    اخبار
    171 بازدید
    مدیرعامل هلدینگ سرمایه گذاری کشاورزی کوثر از واریز سود سهامداران حقیقی، صندوق های سرمایه گذاری و سبدگردانان به مبلغ ۵۵۰ میلیارد ریال پیش از موعد مقرر خبر داد.
    مهندس ابراهیم غلامی درگفتگو با خبرنگار روابط عمومی سازمان اقتصادی کوثر با اشاره به خوش حسابی هلدینگ کشاورزی کوثر در قبال ذینفعان بازار سرمایه بیان کرد: از سویی امسال برای اولین بار و پیش از موعد مقرر سود سهامداران حقیقی، صندوق های سرمایه گذاری و سبدگردانان به مبلغ ۵۵۰ میلیارد ریال به حسابشان واریز شد. از سوی دیگر در یکساله اخیر سهام «زکوثر» رشدی ۱۰۰ درصدی را تجربه کرده است. همچنین ۳ شرکت کشت و صنعت شریف آباد با نماد «زشریف»، مرغ ماهان با نماد «زماهان» و شرکت خوراک دام پارس با نماد «غدام» از بهترین و سودآورترین نمادهای بازار سرمایه در بخش زراعت هستند.

    غلامی ادامه داد: برنامه مناسبی که امسال برای شفاف سازی شرکت های تابعه هلدینگ کوثر بخصوص شرکت های طیوری انجام شد، مقدمه ورود آنها به بازار سرمایه نیز به حساب می آید و تأمین مالی خوبی برای مجموعه های تولیدی تابعه ایجاد خواهد کرد. لذا ابتدا شرکت اجداد زربال و سپس شرکت های دیزباد و مرغک را تا پایان سال وارد بازار سرمایه خواهیم کرد. بنابراین تمام فرآیند پذیرش شرکت زربال انجام شده و مجوز آن از طرف بازار سرمایه اخذ شده و فقط منتظر تأیید صورت مالی شرکت زربال از موسسه مفیدراهبر هستیم.

     

    ارتقاء نرخ بهره وری و سودآوری شریف آباد را کارآمد کرده است

    این مدیر بخش کشاورزی با اشاره به افزایش سود برخی از شرکت های تابعه هلدینگ کشاورزی کوثر اظهار داشت: در سال گذشته و در هلدینگ کشاورزی یک تصمیم بزرگ و در عین حال سخت برای شرکت های تابعه گرفته شد و آن تصمیم سخت این بود که بودجه تمام شرکت ها رشدی ۱۰۰درصدی پیدا کند که مجموعه کشت و صنعت شریف آباد توانست از این آزمون سرافراز بیرون آید به طوری که سود خالص اولیه شریف آباد که باید به سهامداران پرداخت می شد مبلغی معادل ۷۵ میلیارد تومان بود لذا این سود خالص توسط هلدینگ کشاورزی کوثر از ۷۵ به ۱۱۰ میلیارد تومان افزایش یافت در نتیجه بودجه ۱۱۰ میلیاردی به ۱۱۸ میلیارد تومان ارتقا یافت و با بودجه ای که امسال پیش بینی کرده ایم با رشد ۱۰۰درصدی شریف آباد، عملاً باید ۲۲۰ میلیارد تومان به ما سود بدهد. گفتنی است که شرکت کشت و صنعت شریف آباد درحال حاضر توانسته ۹۵ درصد از سود ۱۰۰درصدی خود را محقق کند که با توجه به افزایش چندبرابری قیمت نهاده ها، شریف آباد به خوبی از پس این کار برآمد و توانست یکی از بهترین شرکت های هلدینگ کشاورزی کوثر باشد.

    غلامی ادامه داد: در گذشته شیر تولید شده در شریف آباد به صورت خام فروخته می شد و معضل اینجا بود که نزدیک به ۶۰ روز طول می کشید تا پول شیر فروخته شده مطالبه شود، برعکس وقتی نهاده اولیه خریداری می شد مجبور بود که مبلغ آن را به روز تسویه کند. این روند اخیرا برعکس شده و شریف آباد با مدیریت کارآمد توانسته است شیر را مانند نهاده به صورت نقد و یا با فاصله چند روزه بفروشد.

    مدیرعامل هلدینگ کشاورزی در ادامه افزود: ارزش سهام نماد زشریف هم رشد خوبی در بازار سرمایه داشته است. همچنین کاستن از خام فروشی شیر و حرکت به سمت صنایع تبدیلی یکی از برنامه های جدی ما برای مجموعه شریف آباد است چراکه سود اصلی بخش های تولیدی محصولات لبنی در فرآوری است.

    ضرورت واردات مستقیم نهاده

    مدیرعامل هلدینگ سرمایه گذاری کشاورزی کوثر با اشاره به ضرورت اقدام شرکت های تابعه نسبت به واردات مواد اولیه و نهاده ها تصریح کرد: براساس دستور مدیرعامل سازمان اقتصادی کوثر، شرکت های تابعه هلدینگ کشاورزی کوثر بایستی تابو واردات نهاده ها را بشکنند. لذا تأمین منابع مالی و از آن مهمتر، استمرار در واردات نهاده ها در دستور کار هلدینگ قرارگرفته است. به همین خاطر چندین کشتی از کشورهای برزیل و روسیه بارگیری شده و به سمت ایران در حرکت هستند و بزودی نهاده ها را دریافت خواهیم کرد. ورود این نهادها در حد ظرفیت سازمان اقتصادی کوثر، باعث رشد تولید و مهار تورم خواهد شد، چرا که وقتی خود شرکت ها اقدام به واردات نهاده می کنند بالطبع هزینه تولید پایین تر می آید و در نهایت محصولی که روانه بازار مصرف می شود قیمتی پایین تر و کنترل شده دارد.

     

    راه های تأمین منابع مالی

    مدیرعامل هلدینگ سرمایه گذاری کشاورزی کوثر درباره موضوع پراهمیت تأمین منابع مالی برای شرکت های تابعه این هلدینگ گفت: روزگاری تأمین مالی شرکت ها به صورت سنتی با مراجعه مستقیم به بانک و اخذ تسهیلات با نرخ سودی معیّن انجام می شد اما امروزه راه های تأمین منابع مالی بسیار متنوع شده است، برای مثال استفاده از تسهیلات ارزان قیمت دولتی براساس تبصره ۱۸، انتشار اوراق و استفاده از صندوق های سرمایه گذاری از دیگر راه های تامین مالی به شمار می رود. این راه ها از طرف هلدینگ کشاورزی کوثر همزمان دنبال می شود تا تأمین مالی ارزان قیمت برای شرکت های تولیدی صورت بگیرد. لذا بواسطه دیدار و تفاهم با مدیران عامل و مسئولین بانک های کشاورزی، اقتصاد نوین، پارسیان، ملت و بانک شهر توانستیم مساعدت ها و تعهدات قابل توجهی را به نفع سازمان اقتصادی کوثر ایجاد کنیم.

    غلامی ادامه داد: به تازگی دیداری با مدیرعامل بانک کشاورزی انجام شد که در آن دیدار ۴ موضوع و مشکل اصلی هلدینگ رفع و رجوع شد. بنابراین اولا تعهد ارزی شرکت مرغک که سالها بدون تدبیر مانده بود حل و فصل شد، این معضل باعث شده بود شرکت مرغک از مزیت های صادرات و واردات محصول باز بماند. دوم، شرکت پیشگامان کشاورزی باید تسهیلاتی را به مبلغ ۵۰۰ میلیارد ریال تمدید می کرد که شعبه مربوطه در کرمانشاه با تمدید تسهیلات مخالفت کرده بود، این معضل هم با دستور مستقیم مدیرعامل بانک کشاورزی مرتفع شد. سوم، درخواست تسهیلات ۱۰۰۰ میلیارد تومانی هلدینگ کشاورزی کوثر از بانک کشاورزی بود که مدیرعامل بانک کشاورزی برای کمک به افزایش تولید شرکت های طیوری هلدینگ، قول مساعد بر تأمین این مبلغ داد. چهارمین موضوع هم این است که بانک کشاورزی از ظرفیت های هلدینگ کشاورزی کوثر برای پیشبرد برنامه های سرمایه گذاری خود استفاده کند.

    مقالات مرتبط

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    • راه های ارتباطی با ما
      آماده پاسخگویی به شما هستیم
    • ارسال ایمیل

      ارسال ایمیل برای ما

      پیام خود را ارسال بفرمایید